Valdres FK jr 4 - 1 Elverum
August Dygd Moberg: 4 mål
Ola Bordewich Strøm: 3 mål

Drømmestart for juniorene

G19-gutta våre har fått en drømmestart på sesongen med avansement i NM og en bunnsolid 6-0 seier i serieåpningen til G19 Elite lørdag.

Lørdag ettermiddag startet vi vår seriesesong og møtte et historisk sterkt Gjøvik-Lyn i Valdres Storhall. Men denne ettermiddagen var det bare ett lag på banen; hjemmelaget Valdres FK. Vi tok styringen umiddelbart både med og uten ball og det tok bare 13 minutter før Thomas Nørstebøen Fossnes satte inn 1-0 etter et vedvarende press mot gjestenes mål. Han spilte en elegant vegg med August Dygd Moberg på vei gjennom og satte ballen sikkert ned i lengste hjørne med venstrefoten. Lekkert.

Vi fortsatte å presse på og det var nesten merkelig at ikke vi la på flere scoringer jevnlig, men like før pause løsnet det. Først var det Mikkel Lysne Bellika som ble spilt opp på 16-meteren av Marius Sørbøen som satte ballen kontant ned i nærmeste hjørne etter 39 minutter før Even Neshagen la på til 3-0 på frekt vis bare minuttet etterpå når Ola Bordewich Strøm satte han opp alene med keeper fra kort hold hvorpå vangskjeldningen elegant rundt keeper på ett touch og satte den i det åpne målet. Dermed stod det 3-0 til pause.

I pausen ble vi enige om at vi skulle stå mer kompakt etter og gå for mer mål og utnytte muligheten til å øve på det vi har jobbet med på treningsfeltet de siste ukene. Den oppgaven tok gutta på alvor og kampbildet ble bare mer og mer overlegent utover i den andre omgangen.

Ettere 64 minutter fikk vi også lagt på 4-0 etter at Kristoffer Veka plukket opp en klarering og BANKET ballen i mål via tverrliggeren fra 25 meter. BOOM - vå hade også målkontoen i andre omgang åpnet.

For ti minutter senere satte vi inn to raske mål. Det første målet var pur klasse da vi spiller oss enkelt og effektivt fremover i banen fra keeper Harald Hougsrud via Vemund Grønhaug som spilte gjennom August Moberg. August la bare ballen til rette i rom for Mikkel Lysne Bellika som tok den med seg inn i boksen og hamret den opp i nærmeste kryss. Dermed hadde han satt sitt andre for dagen.

To minutter senere var rollene byttet om når det var August Moberg som styrte inn et hardt og lavt skudd fra Mikkel inn i det åpne målet på bakerste stolpe og fastsatte resultatet til hele 6-0. Vi kunne og burde hatt mer, men vi kan ikke være misfornøyde med 6-0 og skal bygge videre på de gode tendensene våre i de kommende kampene.

Neste kamp for juniorgutta er neste søndag borte mot Flisa, kampen går på Elverum Stadion.

NM-kvaliken gikk som "smurt"

I kvaliken til NM har vi møtt Gran og Toten, to lag vi kommer til å møte også i serien denne sesongen. Begge kampene endte riktignok med uavgjort, henholdsvis 3-3 og 1-1, men i begge kampene styrte vi begivenhetene fra start til slutt og ledet til langt inn på overtid. Det holdt til seier i kvalikgruppa og dermed er vi klare for første runde i cupen som trekkes om ikke lenge.

Målscorerne mot Gran (3-3) var Mikkel Lysne Bellika (2) og Ola Bordewich Strøm.

Mot Toten var det August Dygd Moberg som satte ballen i mål. Kampen endte 1-1.