Herrenes sesong så langt

Gutta møtte det som ser ut til å bli sin argeste rival i opprykkskampen i første kamp og stakk av med seieren, siden så de seg ikke tilbake før vi nå tar en titt på hvordan første halvdel av sesongen 2022 har vært så langt.

Herrene våre måtte vente helt til Mai og Arbeidernes dag for å sparke igang sesongen når Redalen stod på motsatt side på Blåbærmyra og gutta våre fikk en drømmestart når Mathias Kleven satte ballen i mål allerede etter 2 minutter mot opprykksrivalen. Så var det duket for et lynraskt "hattrick" av vårens toppscorer, Knut Olav Veimodet, når han først la på til 2-0 på en retur etter 7 minutter før han skaller inn et selvmål på corner imot 6 minutter senere for så å sende laget tilbake i tomålssledelse på straffespark bare 3 minutter senere. Men like før pause reduserte Redalen mot spillets gang til 3-2. Dermed begynte nervene å bre seg og når Teodor Skjel scoret Valdres´ andre selvmål for dagen etter 53 minutter stod det plutselig 3-3 og Valdres virket å ha rotet bort ledelsen og eventuelt seieren. Men etter 67 minutter fikk hjemmelaget en ny straffe og nok en gang skrittet Veimodet opp og satte ballen i mål til 4-3. Deretter trygget laget inn ledelsen med en er forsiktig tilnærming og Veimdoet fikk hattrick riktig vei også, da var han raskt igang for sesongen med andre ord.

Redalen (H) Veimodet fire mål Foto GHS

Knut Olav Veimodet satte standarden i første kamp med fire mål i første kamp, selv om ett av dem var i feil mål. FOTO: Geir Helge Skattebo

Så gikk turen til Biri for å møte Moelven(!) helga etter. Her dominerte Valdresgutta de første 45, men klarte ikke å skape de store sjansene. Men i andre omgang løsnet det når Veimodet satte inn 1-0 etter 53 minutter og satte igang en skikkelig ketchupeffekt for Valdres. Men denne dagen var det Sander Hansson som kom igang og satte inn sitt første hattrick for sesongen, kun avbrutt av Wegger Kristoffer Bergsrud som satte inn 4-0. Dermed vant våre helter hele 5-0 borte og begge spissene hadde fått hattrick og var i gang.

Men det var neste motstander som var ansett som den store trusselen før sesongstart når gutta tok turen til Gjøvik for å møte Vind IL. De er nok også en trussel i opprykkskampen på sesongbasis, men denne ettermiddagen var det klasseforskjell på lagene og Valdresgutta herjet med gutta i oransje på bortebane og ledet 3-0 til pause etter mål av Wegger Bergsrud, Knut Olav Veimodet og et fremprovosert selvmål, og det kunne fort ha stått mer! I andre omgang la trener Dahlen om og gikk mer forsiktig frem, men likevel var det Valdres som fikk 4-0 når Sander Hansson scoret på et frispark fra 25 meter etter 74 minutter. Da hjalp det lite at Vind fikk et trøstemål, et lekkert et sådan, fem minutter før slutt. Valdres vant altså 4-1 og hadde 9/9 poeng så langt.

Lagbilde Vind Herrer

I regnværet på Gjøvik herjet våre gutter med Vind og vant hele 4-1 mot opprykksrivalene. FOTO: Valdres FK

Allerede i neste kamp møtte gutta en ny rival i opprykkskampen når Skreia kom på besøk på Blåbærmyra med 12/12 poeng. De poengene hjalp dog lite for totningene og til pause stod det 2-1 til hjemmelaget etter to mål av Knut Olav Veimodet. 18 minutter ut i andre omgang fikk han sitt andre hattrick for sesongen og bare 10 minutter senere la Wegger Kristoffer Bergsrud på til 4-1 før Sander Hansson fikk avslutte ballet med å sette inn 5-1 på straffespark 5 minutter før slutt. Dermed stod Valdres med 12/12 poeng og det var tre lag som hadde vunnet alt utenom én kamp, og alle disse kampene var mot våre gutter. Råsterkt av Dahlens gutter!

Så var det en kort bortetur som stod for tur når vi dro til Brovold for årets første gresskamp. På Dokka ble det lekestue og etter 41 minutter stod det 0-7 til våre gutter etter 4 mål av Veimodet, 2 mål av Sander Hansson og ett mål av Adrian Kildal (som før øvrig ble årets første målscorer fra utenfor Sør-Aurdal). I andre omgang hadde hjemmelaget bestemt seg for å begrense tapet og lyktes forsåvidt med det, mest på grunn av et bortelag som tok foten av gasspedalen og en keeper som virkelig stod fram. Likevel fikk Sander Hansson også sitt hattrick allerede etter 54 minutter, men når Nordre Land reduserte til 1-8 etter 58 minutter ble det ikke flere mål på Brovold denne ettermiddagen.

Bare 8 dager senere ble det en ny tur til Dokka, denne gang for å møte Dokka SK, også dette på gressbane, men denne gang på Baggerudmoen. Her hadde kampen motsatt utvikling av helga før, Dokka hadde nemlig speidet på kampen uka før og lagt opp til å parkere bussen. Men Valdresgutta gikk til pause med en ledelse på 0-1 etter at Wegger Kristoffer Bergsrud satte ballen i mål midtveis i første omgang. I andre omgang klarte ikke Dokka å stå imot mer og til slutt stod det 0-7 til våre gutter som viste seg å virkelig trives på gress, kanskje vi må ta i bruk gressbanen på Blåbærmyra også? Målscore ble dermed Wegger Bergsrud (2), Knut Olav Veimodet (2), Kjetil Strandbråten, Thomas Sørbøen og Sigve Stubbene.

Lagbilde Dokka

Gutta trivdes på gress denne sesongen og vant begge gresskampene med 7 mål. Her etter seieren mot Dokka. FOTO: Bjørn Strand.

Så gikk turen til Toten for å møte deres andrelag. Toten hadde sett resultatene til Valdres og stilte med flere spillere fra 3. divisjon for å prøve å ta skalpen, men det nyttet ikke og Sander Hansson scoret ett mål i hver omgang etter assists fra Eskil Hauge og dermed vant våre gutter 0-2 også på Lena.

Årets (foreløpig?) mest målrike kamp kom uka etter når Follebu kom på besøk til Blåbærmyra. Det ble en svært rotete kamp og etter 5 minutter hadde Valdres allerede tatt ledelsen to ganger, først ved Adrian Kildal på corner, før bortelaget utliknet etter 4 minutter, men bare minuttet etterpå sendte Knut Olav Veimodet hjemmelaget tilbake i føringen og 2-1 til Valdres. Så ble det en liten pustepause for de fremmøtte supporterne frem til Follebu utliknet på nytt etter 22 minutter og dermed 2-2. Men så var det skjerpings fra hjemmelaget og etter 32 minutter satte Sander Hansson inn 3-2 før Wegger Bergsrud la på til 4-2 etter 36 minutter. Dette ble også pauseresultatet. Her kunne og skulle det bli mer mål. Før det var gått ett eneste minutt av andre omgang satte Sander Hansson inn sitt andre for dagen til 5-2, før Veimodet gikk amok og scoret 5(!) mål på 22 minutter, kun avbrutt av en redusering fra Follebu. Like før slutt fikk de nok et trøstemål og dermed endte det 10-4(!!) til våre gutter og publikum hadde virkelig fått valuta for pengene sine.

I vårsesongens siste kamp var det Ringsaker som kom på besøk og med en Veimodet på ferie var det duket for et ellevilt show fra spissmakker Sander Hansson. I løpet av de 11 første minuttene hadde han allerede scoret et strålende hattrick. Even Thon ville være med på leken og satte inn 4-0 like før pause og ble med det Øystre Slidres første målscorer denne sesongen. I andre omgang var det Thomas Sørbøen som scoret først før Israil Edilsultanov, populært kalt Issy, la på til 6-0. Men dette var Sander Hanssons kamp og han satte kronen på verket med sitt fjerde mål for dagen når han fastsatte resultatet til 7-0 etter 84 minutter.

Ringsaker (H) Sander Legger Inn

Valdres-kaptein Sander Hansson var ustoppelig mot Ringsaker i vårsesongen siste kamp. FOTO: Bjørn Strand.

Dermed ble det 9/9 seiere og 27 poeng for våre gutter i første halvdel av sesongen og de leder dermed med 6 poeng på Vind som har 21 poeng ved halvspilt sesong (Redalen og Skreia kan begge komme opp på 22 poeng, men har én kamp til gode på Valdres og Vind). Vi håper formen fortsetter for våre gutter utover høsten, første kamp er allerede på fredag 5. august borte mot Vardal. Men først tar vi en oppsummering av statistikken etter halvspilt sesong.

Her kommer en oppsummering av målpoeng for laget så langt denne sesongen:

Mål: (kamper spilt)

20 mål: Knut Olav Veimodet (7)

16 mål: Sander Hansson (8)

6 mål: Wegger Kristoffer Bergsrud (9)

2 mål: Thomas Sørbøen (5), Adrian Kildal (5)

1 mål: Even Thon (7), Mathias Kleven (2), Sigve Stubbene (2), Kjetil Berge Strandbråten (8), Israil Edilsultanov (5)