Valdres FK jr  -  Elverum
Mikkel Lysne Bellika: 4 mål
Even Neshagen: 1 mål

Gutta fortsatte der de slapp

I siste kamp før ferien vant herrene våre 7-0 over Ringsaker, på fredag sparket de i gang høstsesongen mot Vardal og leverte en ny 7-0 seier umiddelbart. FOTO: Bjørn Strand

Kunne Valdresgutta følge opp den strålende vårsesongen med en ny seier etter en lang fotballferie? Esrom Yemane sa ja når han banket herrene våre i ledelsen etter bare 3 minutter spilt. Helt oppe i høyre kryss kunne ikke Vardal-keeperen gjøre mer enn å slå ballen i opp i tverrligger og ned og Esrom noterte seg for sesongens første mål.

Etter 15 minutter var det toppscorer Veimodet som la på en ny scoring i rekka etter flott samspill med spissmakker Sander Hansson som serverte ham ballen 45 grader ut slik at han kunne styre den enkelt tilbake i mål.

Men det var Esrom Yemane som var farligst i første omgang, så når Kjetil Strandbråten skjøt i muren på et frispark hamret han den løse ballen ned i venstre hjørne og fikk sitt andre for kvelden - noen har trent på langskudd i ferien!!

Esrom Vs Dokka

Esrom Yemane var nøkkelen til at herrene våre kom like godt i gang med andre halvdel av sesongen som de presterte i første. Her i kampen mot Dokka tidligere i vår. FOTO: Bjørn Strand

Det stod dermed 0-3 til Valdres FK til pause, men i pausen var det enighet om at det var mye rusk i maskineriet og at vi måtte prøve å få mer flyt i spillet.

9 minutter ut i andre omgang var Veimodet frempå igjen når han og naboen fra Begnadalen, Kjetil Berge Strandbråten, lurte Vardal-forsvaret med en hurtig og lav corner på første stolpe. En perfekt ball fra Kjetil ble vippet opp i nettaket fra en liten halvmeter. Presisjon.

To minutter senere for Valdres en kjempeovergang og Veimodet og Hansson kombinerer igjen når Hansson trer gjennom Veimodet på vei alene med keeper, men et kynisk Vardal-forsvar meide ned Veimodet bakfra uten å være i nærheten av ball og mottok et soleklart rødt kort og et frispark rett utenfor 16-meterstreken. Hansson stilte seg opp for frisparket og banket ballen ned i keeperhjørnet, dermed var også han i gang med målprotokollen etter ferien.

Etter 71 minutter var duoen fra Begnadalen frempå igjen. Først spilte Kjetil Strandbråten opp til Veimodet som vender opp og får en litt lang touch, men det gjorde ingenting for der kom Kjetil stormende gjennom og satte kontant ballen i mål mellom beina på keeper. Dermed stod det 0-6.

Kjetil Vs Dokka

Kjetil Strandbråten var direkte involvert i fire av målene i kampen mot Vardal. Her scorer han på frispark mot Dokka før ferien. FOTO: Bjørn Strand

Valdres fortsatte å presse på mot 10 mann, men Vardal var kun interesserte i å begrense tapet så til tross for mange sjanser komm ikke den syvende scoringen før begnadølene nok en gang var frempå på overtid. Teo Skjel spilte opp en pasning mot Kjetil Strandbråten som styrte ballen videre til Veimodet som dermed var alene med keeper og fullførte nok et hattrick.

Til syvende og sist var det en solid gjennomføring av Valdreslaget, men vi vet at det er mye å gå på spillemessig etter ferien og at man må heve seg mot opprykksrivalene som etter hvert kommer på rekke og rad. Per nå topper gutta tabellen med 10/10 seiere og 49 plussmål og håper på å holde formen gående utover høsten. Heia Valdres!!