Damene storspiller, men målene mangler

Katrine Kolbjørnshus Rogne reduserer til 1-2 på overtid. 16-åringens andre mål på to kamper.

Damene våre produserer mye flott spill om dagen, men foreløpig har effektiviteten ikke vært god nok til å ta hjem seieren denne høsten. Men det er ei ungjente fra Øystre som er i ferd med å finne storformen..!

Damelaget vårt leverte nok en god prestasjon spillemessig i varmen på søndag når Løten kom på besøk, men manglet effektivitet foran mål for å avgjøre kampen i sin favør. Det stod dermed 0-0 til pause etter en omgang hvor Valdresjentene fikk mer og mer kontroll på kampen. Løten kom først og fremst med rutine og fysikk og var først og fremst farlige på corner den første omgangen.

I andre omgang fortsatte kampbildet i samme dur. Valdres ledet an i spillet og kom til en del halvsjanser, mne fikk ikke ballen i mål. Når da Løten fikk corner etter 61 minutter og scoret føltes det svært urettferdig for hjemmelaget og hjemmelagets fremmøtte supportere på Myra.

Etter en fem minutters periode hvor skuffelsen av baklengsmålet preget spillet hevet hjemmelaget seg igjen og begynte på ny å produsere sjanser, og stadig større sjanser. Målet måtte jo komme snart.

Likevel det var Løten som fikk et gunstig brudd og fikk tatt hjemmelaget i ubalanse og spilte gjennom sin spiss som leverte en nydelig avslutning nede i Valdreskeeperens høyre hjørne og dermed ledet bortelaget 0-2 totalt mot spillets gang.

Men Valdresjentene skulle ha mål og etter å ha endret formasjon for å få flere spillere i boks fikk ungjenta Kartine Kolbjørnshus Rogne tak i ballen på et svakt tilbakespill og satte ballen i mål i det 92. minutt. Det var dermed hennes andre mål på like mange kamper og 16-åringen fra Øystre Slidre ser bedre og bedre ut for hver kamp nå.

Dessverre kom målet for sent denne gang til at damene rakk å få ett til og beholde et poeng som ville vært mindre enn det man fortjente, men slik er fotballen. Hovedtener Veimodet var tydelig i garderoben etterpå og presiserte at vi jobber etter prestasjonsorientert filosofi og på den måten er det svært gledelig å se den utviklingen i spillet som laget har om dagen. Dersom denne fremgangen fortsetter vil målene komme, det er de fleste veldig sikre på.