Full kontroll!

Valdres FK hadde ingen problem med å ta tre poeng mot et svekket Flisa-lag lørdag. Alt etter et kvarters spill stod det 3-0, og kampen var avgjort. Dan Mönell (bildet) åpnet skåringene.

Det var likevel Flisa som åpnet best, og kunne tatt ledelsen før det var gått 30 sekunder. Det var åpent i midtforsvaret til Valdres, og bare en ypperlig redning av Rafael Veloso hindret 0-1.

Men Valdres tok fort tak i kampen, og satte ballen i mål etter 4 og 6 minutter. Først var det Dan Mönell som sendte ballen i nettet på volley, og like etterpå Roar Amundsen. Begge skåringene kom etter innlegg fra kanten og ble avsluttet på resolutt vis. Så, etter 15 minutter, var det Ola Adeyemos tur. Ola fikk en pasning omtrent på 16-meteren, greide å vende opp med et par Flisa-spillere i ryggen og satte ballen utagbart i motsatt hjørne. Tre flotte skåringer som sørget for stor stemning blant de frammøtte på Blåbærmyra!

DSC_5984.JPG

Tomålsskårer Ola Adeyemo

Flisa kom seg etterhvert fra sjokket, og resten av kampen hadde gjestene mye ball, men greide sjelden å spille seg til sjanser. Isteden la Valdres på til 4-0 da det var spilt 52 minutter. Thomas Brekken kom fint fram på venstresida og fikk lagt inn foran mål. Flisas keeper greide ikke å holde innlegget og Ola Adeyemo fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål fra kort hold. Valdres kunne fått flere mål, men kontrollerte kampen uten å måtte ta fram noe ekstra den siste halvtimen.

Valdres fikk en enklere match enn forventet denne gangen, ettersom Flisa stilte et nokså redusert lag. Ifølge treneren manglet hele sju spillere fra en normal startellever. Dermed ble det et nokså ungt lag solungene stilte denne gangen.

For Valdres var det gledelig at Joakim Wiik var tilbake og gikk inn på Knut Masdals plass i midtforsvaret. Gledelig er det også å se de to ungguttene Jonas Hauge og Ørjan Vilhelmshaugen, som gjorde manns jobb bak for Valdres. Begge har tatt sjumilssteg denne sesongen! George Milner ble for andre kamp på rad kåret til Valdres' beste.

Seieren mot Flisa var den fjerde på rad. I vårsesongen ble det fem tap på rad, men nå har valdrisene muligheten til fem strake trepoengere. Da må Ready slås borte neste helg, men her vil nok Valdres møte langt sterkere motstand enn tilfellet var i dag.