Endelig!

Etter fem strake tap ble det endelig tre poeng da Frigg ble slått 2-1 på Blåbærmyra i kveld. Runar Brenden og Dan Mönell viste seg som en dødelig kombinasjon, og det hjalp ikke at ex-valdris Jostein Lundemoen gjorde en god kamp for Frigg.

Det skjedde ikke allverdens mye den første halvtimen på Blåbærmyra. Men Runar Brenden, som denne gangen spilte på høyre kant, hadde flere gode oppløp. Etter en halvtime satte han på toppfarten nok en gang, freste forbi Friggs forsvar og la inn til Dan Mönell. Mönell viste sin klasse da han banket inn ballen hardt og lavt. Dermed 1-0.

George Milner begynte på topp i dag, men måtte ut på båre etter 35 minutter etter en hodeduell. Milner mistet bevisstheten en periode, og ble fraktet til Gjøvik sykehus for prøver. Jan Erik Mathisen, som fulgte Milner til sykehuset, rapporterer at engelskmannen er ved bevissthet, men at omfanget av skadene ennå ikke er fastlagt. Forhåpentligvis blir det ikke altfor lenge før vi får se George på banen igjen.

DSC_4723.JPG

George Milner

Frigg overtok mye av spillet de siste ti minuttene av omgangen, og som vi har sett flere ganger før denne sesongen skåret gjestene på overtid. Rafael Veloso bokset ut en corner, men returen satt kontant i nettet. Dermed 1-1 til pause.

Rett etter kampstart i andre omgang viste kombinasjonen Brenden/Mönell seg på nytt. Brenden rev seg løs på høyresiden, la inn til Mönell som klinket ballen i mål, en skåring som lignet svært mye på den fra første omgang.

Frigg fikk ha ballen mye resten av kampen, mens Valdres la seg bevisst bakpå og satset på kontringer. Begge lag hadde sjanser, men ingen fikk mål. Dermed tre svært så tiltrengte poeng til Valdres.

DSC_4755.JPG

Dan Mönell viste topp avslutningskvalitet i dag.

- Var det bevisst å legge seg så mye bakpå i andre omgang, Atle Johannessen?

-Det var det, svarer Valdres-treneren. Vi diskuterte saken i pausa, og med bakgrunn i at Frigg nesten ikke skapte sjanser i første omgang, valgte vi å fortsette sånn. Vi tettet bra igjen bak, samtidig som vi greide å skape sjanser på overganger. Slik sett var taktikken vellykket.

Vellykket var også et overraskende come-back: Joakim Wiik spilte de siste 6-7 minuttene på sin gamle back-plass. Wiik er kvitt skadene som fikk ham til å legge opp, og kanskje kan vi vente mer fra den kanten framover.

Ellers var vingspillet til Runar Brenden det mest positive i dag. Brenden ble da også kåret til dagens beste. Ryan Nelson spilte en glimrende førsteomgang der var overalt på banen, men ble mer anonym etter pause.

Neste kamp er topplaget Korsvoll borte i Oslo. Ingen lett kamp, men med nyvunnen selvtillit kan alt skje.