27. april 2024 13.00
Valdres FK jr  -  Nordre Land
Israil Edilsultanov: 1 mål

Tap og åttendeplass

Til tross for en god åpning ble det tap 1-2 mot Raufoss 2 i årets siste kamp. Dermed ble det en åttendeplass til slutt, med fire poengs margin ned til nedrykkstreken. James Milner (bildet) ble kåret til beste valdris.

Raufoss 2 stilte et svært ungdommelig lag i dag, og de fleste regnet nok med hjemmeseier. Valdres begynte da også bra, med aggressivt og sjanseskapende spill. Etter 12 minutter kom dagens fineste angrep: Simen Høglien fikk en fin crosser på venstresida, la en presis innsvinger foran mål der Dan Mönell kunne styre ballen i mål med hodet. Men gleden ble kortvarig. Snaut ti minutter seinere sendte Jonas Hauge et tilbakespill til keeper, men Chris Andrè Røgeberg, dagens Valdres-målvakt, løftet beinet akkurat nok til at ballen rullet under og i mål. Keepertabbe og 1-1.

Valdres hadde flere gode sjanser til å gjenvinne ledelsen, og spesielt var Ola Adeyemo nære da han satte ballen over for åpent mål. Etter pause var det Simen Høgliens tur til åå få en kjempesjanse, men også nå gikk skuddet over.

Raufoss-ungdommene var godt med spillemessig, og ofte fant de hverandre bedre enn det våre gutter gjorde. Etter 85 minutter kom avgjørelsen: En Raufoss-spiller sendte i veg et skudd som traff Ørjan Vilhelmshaugen i armen. Straffe og gult kort, mente dommer Bostad fra Gjøvik. Skudet satt i vinkelen, og dermed endte det hele 1-2, vårt andre tap for nedrykksklare Raufoss 2 i år.

Valdres endte dermed på åttendeplass, med 10 seire, 3 uavgjorte og 13 tap. Opprykket gikk til Stabæk 2, etter at Lyn bare greide uavgjort mot Korsvoll foran to og et halvt tusen på Bislett. Lillehammer rykker ned, til tross for 3-0 seier over Flisa.