Må kampen spilles på nytt?

Hallingdal og Valdres spilte 1-1 på Gol lørdag ettermiddag. Men Valdres har varslet at det kan bli aktuelt med protest etter at dommeren lot Hallingdal spille ca. ti minutter med en spiller som skulle vært utvist.

Hallingdal tok ledelsen i første omgang mot et Valdres-lag som aldri greide å komme i gang med spillet. Etter pause utlignet Barake Seyoum med et flott volleyskudd, men ble utvist bare minuttet etter da han fikk sitt andre gule kort. Kanskje noe strengt idømt av dommer Kristoffer Helgerud.

Hallingdal hadde et par kjempesjanser til å ta ledelsen like etter. En heading gikk i tverrliggeren og ballen spratt på streken, Men Valdres greide etterhvert å tette igjen forsvaret og så ut til å få mer kontroll på kampen.

Men kampen tok en ny vending etter 83 minutter, da Hallingdals trener gjorde dommeren oppmerksom på at Sondre Dokken hadde fått to gule kort og egentlig skulle vært utvist. Dokken hadde da spilt vel ti minutter etter gult kort nummer to. Dommer Helgerud innså at han hadde notert feil spillernummer, og sendte Dokken av banen.

DSC_1172.JPG

-Eh, skulle ikke vi egentlig hatt en spiller utvist? Hallingdals trener Jan-Eirik Thorberg drøfter saken med dommer Helgerud.

Dommeren, men erfaring fra Tippeligaen, tok det fulle ansvaret for feilen etter kampen. Valdres varslet at en protest kan bli aktuelt, men har tre døgn til å vurdere saken nærmere. Vi kommer tilbake med mer om saken.