Sterk sluttspurt ga 3 poeng

Det så lenge stygt ut for Valdres i ettermiddag, men en sterk sluttspurt sikret tre viktige poeng. På årets våteste dag  var det trolig bare skåringer og poeng som varmet publikum på Blåbærmyra.

Jevnaker tok ledelsen da det var gått 13 minutter av kampen. Et skudd fra omkring 20 meter gikk i en bue over keeper Arild Bø og i mål. Valdres strevde med å etablere noe eget spill, men etter 37 minutter satte Ayouba Swaray opp farten, forserte et par Jevnaker-spillere og la ballen til Sebastian Stenqvist, som ekspedertre den videre i mål.

Valdres-trener Atle Johannessen var ikke imponert over det disiplene hans viste i første omgang, men skjenneprekenen i pausa så ut til å ha liten effekt. Jevnaker tok igjen ledelsen ti minutter ut i omgangen. Et skudd fra skrått hold gikk via Valdres-keeperen og i mål. Jevnaker fortsatte å kjempe Valdres ut av stilen, og valdrisene hadde problemer med å svare. Riktignok kom både Ayouba Swaray og Dan Mønell veldig nære, men det var ikke før etter 66 minutter det ble fart på sakene. Da kom en småskadet Jonas Jørgensen inn, og satte øyeblikkelig mer fart i medspillerne. Bare minuttet senere forserte Andreas Nyhagen fram på venstresida, la et perfekt innlegg foran mål som Øyvind Lund headet inn med fynd og klem. Dermed 2-2.

DSC_0563.JPG

Så nære var Ayouba Swaray fra å heade ballen i mål.

Valdres avgjorde med to raske skåringer de siste ti minuttene. Først gjennom et selvmål fra Jevnaker, deretter tok Thomas Brekken sats og sendte i veg et frispark fra 25 meter. Keeper greide ikke å holde skuddet, og Sebastian Stenqvist var framme på returen.

Dagens kamp var ikke bra for Valdres sin del, men førte likevel laget opp på andreplass på tabellen, nå bare tre poeng bak Flisa, som gikk på et overraskende tap i Årdal. Skedsmo kan likevel gå forbi begge to med seier i sin kamp på mandag.

Drageberget kåret Ayouba Swaray til dagens mann.