Valdres FK jr 6 - 0 Nordre Land
August Dygd Moberg: 3 mål
Ola Bordewich Strøm: 3 mål

To frispark - to mål!

To frispark fra Kasper Dyve avgjorde saken da Valdres slo Gjøvik-Lyn 2-0 på Blåbærmyra i kveld. Dermed tok valdrisene et langt steg mot eliteseriespill sesongen 2016. Bildet: Kasper Dyve og Knut Ole Ranheim gjorde en god jobb i hver sin ende av banen.

Det ble ingen stor fotballkamp denne sene vårkvelden, men Valdres gjorde det som var nødvendig i forhold til å kvalifisere seg til elite. Gjestene fra Gjøvik hadde nok ballen mest, men greide aldri å lage store problemer for Valdres-forsvaret.. Det vesle som kom tok keeper Knut Ole Ranheim seg greit av. I andre enden var også Valdres tamme før pause, mens det ble mer livlig foran Gjøvik-målet i andre omgang.

Etter 53 minutter fikk Valdres frispark like utenfor 16-meteren. Mange hadde nok ventet et høgt skudd, men Dyve sendte istedet avgårde en knallhard markkryper, som gikk gjennom Gjøvik-Lyns mur og i mål. En halvtime senere fikk Valdres igjen frispark fra samme posisjon: Kasper Dyve tok sats på ny, men denne gangen skrudde han frisparket rundt muren og opp i venstre hjørne. Dermed 2-0 og en sikker hjemmeseier.

Med dette resultatet er Valdres så godt som kvalifisert for elite. Det gjenstår en kamp borte mot Nordre land, men valdrisene tåler å tape med inntil tre mål. Det tror vi ikke Ole Anders Ulvens gutter kommer til å gjøre.