Årets første mål, men ingen poeng

14-årige Hanne Bergene fra Etnedal satte inn årets første seriemål  for Valdres, men gjestene fra Stabæk tok alle poengene. 1-5 stod det da dommeren blåste av.

Valdres - Stabæk 2  1-5  (0-1)

Valdres stilte nokså redusert til dagens kamp mot Stabæk 2. Kaptein Gine Lundstein og Marte Rabben var bortreist, mens Øyfrid Sørumshaugen og Ida Marie Røn måtte stå over med skader.

Gjestene tok ledelsen etter bare tre minutter, etter en gjennomløpning i midtforsvaret til Valdres. De unge Valdres-jentene forsvarte seg imidlertid bra resten av omgangen og hindret flere scoringer. Valdres skapte ikke mye framover, men greide å nekte Stabæk rom til å spille sitt spill.

DSC_1287.JPGValdres forsvarte seg bra i første omgang.

Hjemmelaget startet friskt etter sidebytte, og det tok ikke lang tid før utligningen kom. Hanne Bergene var på rett sted til rett tid og satte ballen i mål etter at Stabæks keeper hadde gitt en retur. Dette ga valdrisene inspirasjon til å gå fremover, men kanskje ble jentene litt for offensive. Stabæk spilte seg igjennom to ganger på høgresida og dermed stod det 1-3. Gjestene fikk for mye plass i denne perioden og kom for lett inn bak Valdres-forsvaret. En god Valdres-keeper, Hanne Bjørgan, hindret at det ble flere enn fem baklengs.

DSC_1299.JPGHanne Bergene har satt inn utligningen til 1-1.

Trener Morten Buene var fornøyd med første omgang, og delvis med andre. Særlig på bakgrunn av de mange forfallene syntes han alt i alt at jentene gjorde en god kamp. Men i andre omgang ble valdrisene løpende mye i mellom og Stabæk fikk slippe for lett til, mener Buene. Vi kan ellers legge til at Stabæk nok var et sterkere lag rent fysisk enn Valdres, men at våre jenter hang godt med så lenge kreftene holdt.

Startoppstilling: Hanne Bjørgan, Mona Ildiko Hegdal, Nana Niyonzima, Jorid Bø Bergsbakken, Marie Veimodet, Monica Strand, Mariann Nereng Berg, Hanne Bergene, Thea Byfuglien, Iren Neståker Aastad og Karina Madsen.