Valdres FK 1 - 2 Raufoss 2

Mye positivt, tross tap

Trener Ole Skouboe var godt fornøyd med det han så av det unge Valdres-mannskapet på Raufoss i dag. Dette til tross for 1-3 mot Eidsvold Turn.  Bildet: Andreas Dyve

Det ble en jevnspilt kamp i Raufoss storhall, der Valdres tok ledelsen på straffe tidlig i første omgang. Ardjan Fera ble felt av Eidsvolds keeper og straffen satte Alonso sikkert i mål. Utligningen kom etter ca. en halv time, da godt spill av ET åpnet Valdres-forsvaret fullstendig. I denne situsasjoen ble også Henrik Fossholt skadet og måtte gå av banen. Så vidt vi vet er det snakk om et overtråkk, og den gode hedølen vil trolig være tilbake om relativt kort tid. Flere mål ble det ikke i første omgang, men ET var nok nærmest.

To kjappe mål i begynnelsen av andre omgang avgjorde kampen. I begge situasjonene var nok konsentrasjonen i Valdres-forsvaret for dårlig. Etter dette tok Valdres gradvis over mer av spillet, og greide å produsere to store sjanser mot slutten av kampen. "Mac" Laham kom alene igjennom og burde scoret ti minutter før slutt, mens Joakim Wiik spilte seg fri noe senere, men fra en litt vanskeligere vinkel. Dermed endte kampen med 3-1 til Eidsvold Turn.

Startoppstilling: Varpestuen, Wiik, Hervas, H. Fossholt, Rabben, Laham, Alonso, Fera, Stig Karenstuen, Pachu og Høglien.

Mato og Tuv spilte ikke i dag.

DSC_0589.JPG

Stig Karenstuen, gudbrandsdøl på prøvespill.

Trener Skouboe så som sagt mye positivt i forestillingen. Skouboe mener at Eidsvold Turn nok ligger lenger framme i sesongforberedelsene enn Valdres, som her spilte sin første treningskamp for året. Eidsvold Turn har spilt 2-2 mot Raufoss og slått Kongsvinger 2-1 tidligere i vinter, og viste seg også denne gangen som et svært solid lag.

For Valdres er det et spørsmål hvem som skal overta høgre back etter at Runar Brenden har forsvunnet. I dag ble Robert Rabben prøvd på plassen. Vi tror nok ferdighetene til Rabben kommer bedre til sin rett på midtbanen, og at jakten på høgreback fortsetter.

Ellers viste nykommer "Mac" Laham at han holder godt andredivisjonsnivå. Vi tror at syttenåringen vil få mye spilletid i sesongen som kommer. En annen nykommer var Stig Karenstuen, tjueåring som sist spilte for Otta. Gudbrandsdølen åpnet på midtbanen, men ble trukket ned som midtstopper da Fossthol måtte ut. Tross den uvante posisjonen fikk han vist eksempel på gode ferdigheter. Andreas Dyve kom inn mot slutten av første omgang, og fikk i enkelte glimt vist at han har ekstreme kvaliteter, først og fremst når det gjelder å sette full fart med ball i beina. Stortalent!

Et spørsmål sitter vi likevel igjen med etter kampen: Hvem skal score målene når Mato ikke spiller?